Last minute Schiphol Balie

Bestaat er nog een 'Last Minute Balie' op Schiphol? Dat is de vraag die wij bij Vluchtinfo.nl vaak krijgen. Veel ondernemende, reislustige en avontuurlijke bezoekers van onze website waren benieuwd of het nog mogelijk is, om s'ochtends de trein te pakken naar Schiphol, om vervolgens een willekeurige last minute te boeken naar een warm land.

Last Minute Schiphol

Op Schiphol zijn op dit moment meer dan tien reisbalies van verschillende grote reisorganisaties. Bij deze reisorganisaties bestaat de mogelijkheid om een reis te boeken naar een mooie plek ergens op de wereld. Je kunt hier terecht bij één van de baliemedewerkers om vervolgens uit te zoeken welke vliegtuigen als eerste vertrekken naar een lekker warm land.

Wat is een 'Last minute'?

Het lijkt erop dat het begrip 'Last minute' tegenwoordig erg ruim wordt opgevat door alle reisaanbieders. Dit betekend dat er soms wel 6 weken tussen de aanbieding- en vertreksperiode zit. Het woord 'Last minute' is in de reisbranche ontstaan, door aanbiedingen van lege vliegtuigstoelen die op de laatste dag of de dag ervoor nog niet verkocht waren. Deze werden vervolgens bij aanbieding verkocht. Laatst genoemde (morgen vertrekken) werd vroeger altijd een 'Last second ticket' genoemd.

Online boeken of bij Schiphol Last Minute balie?

De ervaring leert dat in de meeste gevallen de reizen bij de verschillende 'Last minute balies' niet goedkoper zijn dan via het internet. Tevens ben je afhankelijk van het beperkte aanbod op Schiphol zelf en zal je eerder geneigd zijn een ticket te kopen, omdat de wachttijd korter is dan een andere vlucht. Omdat je al op Schiphol bent, wil je hier ook geen 14 uur wachten.

Wij adviseren om voor vertrek thuis, online, de boeking te doen. Zo kun je verschillende reisorganisaties met elkaar vergelijken. Kies je voor de beste prijs en wordt je bij jouw vakantiekeuze niet beïnvloed door de wachttijd. Nog niet gesproken over de eventuele extra kosten van een Hotel op Schiphol.