Wat maakt Malaga zo'n geliefde reisbestemming?

Vluchtinformatie van Malaga - Amsterdam of vice versa, is eenvoudigweg te vinden door te navigeren in de zoekbalk op de homepagina van deze website. Het is aan te raden om een vluchtnummer bij de hand te hebben, aangezien er dagelijks vele vluchten van en naar Malaga vertrekken. Op Malaga wordt rechtstreeks gevlogen door diverse chartermaatschappijen vanuit Schiphol, waardoor er verwarring of zelfs misverstanden kunnen ontstaan zonder vluchtnummer. Malaga is namelijk een zéér populaire vakantiebestemming voor vele Nederlanders!

Populair Malaga, waarom veel Nederlandse toeristen Malaga bezoeken

Spanje kent natuurlijk vele populaire Costa's, in het noorden treffen we de Costa Brava met de immens populaire (jongeren) badplaats Lloret da Mar, in het midden treffen we eveneens jongeren pretparadijs Benidorm aan de Costa Blanca, maar in het zuiden, daar vinden we in Andalusië -de bakermat van de Spaanse cultuur- de Costa del Sol, met als één van de bekendste badplaatsen Malaga.

Malaga, maar ook Torremolinos en La Carihuela, zijn ontzettend geliefd onder Nederlandse toeristen: jong én oud komen hier graag naar toe. Een busreis naar de Costa del Sol is totaal niet aan te bevelen; daarvoor is de afstand te groot met Nederland. Dat is ook precies waarom zoveel jongeren naar Lloret de Mar gaan, dat ligt lekker noordelijk in Spanje en daarvoor kun je een goedkope busreis boeken.

Malaga ligt zoals gezegd in Zuid Spanje, waardoor het klimaat het hele jaar door aangenamer is dan in Noord Spanje. Dit is dan ook de reden dat gepensioneerden 'overwinteren' in Malaga en Torremolinos; overdag is de temperatuur nog best lekker tijdens de winter! En in Torremolinos voelt ook de oudere Nederlander zich thuis, met diverse Nederlandse horecazaken aan het strand.

Eenmaal aangekomen in Malaga willen de meeste toeristen een auto huren Malaga, want er valt veel te bezichtigen en te genieten in Andalusië!

Toeristische trekpleisters regio Malaga

Komen de meeste toeristen voor de heerlijke stranden van Malaga en omgeving, de gezellige winkelcentra en het flaneren? Absoluut. Maar ook een stukje cultuur mogen zij waarderen. Cultuur vind je direct al om de hoek van Malaga in de vorm van het historische bergstadje Ronda. Even buiten Malaga ga je de weg af en trek je met de auto de bergen in (fascinerende rit!). Zo kom je uit in het eeuwenoude, rotsachtige Ronda. Een hele belevenis en grote aanrader!

Voor wie lekker wil flaneren en peperdure jachten wil bekijken (en per ongeluk een beroemdheid wil tegenkomen) is er Marbella, dé jetsetplaats van de Spaanse Costa's. Je kunt de afslag niet missen, aangezien je onder een groot bord met daarop 'Marbella' rijdt! Een absolute aanrader!

Wie het wat verder weg wil zoeken en het niet erg vindt om tientallen kilometers te rijden, kan Granada bezoeken; een eeuwenoude stad en een bakermat van de Spaanse cultuur. Je moet dan wel echt een auto huren om deze afstand af te leggen. Ontdek er de vele bezienswaardigheden uit de tijd van de Moorse overheersing. Nog verder weg tref je de fantastische stad Sevilla, maar reken hier op een urenlange rit en dat moet je willen of niet.