Luxe kamperen in het buitenland? Dat kan!

Ben je het zat om ieder jaar naar een hotel te gaan en wil je eigenlijk wel een keer wat anders, maar liever niet inleveren als het gaat om een stuk luxe? Dan is kamperen misschien wel de perfecte keuze. Waar we bij kamperen vaak denken aan een tent in het bos, is dit tegenwoordig natuurlijk allang niet meer het geval. Sterker nog, luxe kamperen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit wordt namelijk ook wel de glamping genoemd. Het voordeel van een vakantie op de glamping, is dat je de luxe van een hotel combineert met de vrijheid die je op een camping hebt. Zo overnacht je dus in een luxe lodge of tent, maar geniet je wel van de vrijheid die je hebt omdat een glamping vaak midden in een natuurgebied ligt. Hoe dit precies zit, leggen we je nu uit.

Het beste van twee werelden

De reden dat steeds meer mensen kiezen voor de glamping, is omdat de accommodaties waarin je verblijft ontzettend luxe zijn. Kijken we bijvoorbeeld naar de safaritenten van een bekende aanbieder Villatent, dan zien we dat deze van werkelijk alle gemakken zijn voorzien. Zo beschikken ze over een eigen toilet, douche en zelfs keuken. Kies je voor een wat luxere uitvoering, dan beschikken ze niet over normale bedden, maar heb je zelfs de luxe van een boxspring. Om het helemaal compleet te maken heb je vaak ook een apart gedeelte waar je kunt zitten, zodat je bijvoorbeeld ‘s avonds wanneer de kinderen in bed liggen, nog even rustig kunt zitten om onder het genot van een drankje de dag te bespreken.

Ideaal voor gezinnen

Waar je denkt dat een hotel leuk is voor de kids, dan is de glamping nog vele malen beter. Hoe fijn is het dat de kinderen lekker de hele dag kunnen rondlopen op de camping zonder dat je een oogje in het zeil hoeft te houden? Kies je voor luxe kamperen met Villatent, dan weet je niet alleen zeker dat je een accommodatie hebt waarvan alles tot in de puntjes verzorgd is, maar dat er ook ontzettend veel voor de kinderen te doen is. Zo is er in het hoogseizoen vaak een animatieteam aanwezig dat allerlei leuke activiteiten organiseert voor de kinderen, maar zijn er ook verschillende zwembaden, speeltuinen en nog veel meer leuks voor de kinderen waar ze zich met gemak de hele dag kunnen vermaken.

Betaalbaar

Vakanties worden steeds duurder. Helemaal wanneer je kiest voor een hotel. Aangezien je hier niet de mogelijkheid hebt om zelf te koken en dus al verplicht bent om iedere avond uit eten te gaan of om voor all inclusive te gaan, ben je vaak veel duurder uit. Kies je voor een safaritent, dan kun je natuurlijk zonder problemen zelf koken. Uiteraard is het wel leuk om een keer met het hele gezin uit eten te gaan, maar noodzakelijk is het niet. Als we alleen al kijken naar hoeveel geld dit scheelt, is het vaak veel interessanter om met zijn allen naar de camping te gaan en wat meer geld uit te geven aan een luxe tent, dan dat je kiest voor een hotel.